Tigers Nest (Tigerens hule)

Tigers nest (Taktsang Lhakhang)

Som ligger og klemmer sig op af bjergsiden. For at komme der op skal man "løfte sig selv" ca. 350 højde meter ad en stejl bjergsti, og det er ikke helt let, når man er over 70 år.Man har talt om at lave en hejse anordning, men er bange for, at stedet bliver overrendt.

I 2004 da vi var i landet, var lufthavnen i Paro taget i brug, og det Bhutanske luftfartsselskab DRUK Air havde nyelig indkøbt 2 Airbus A319 passagerfly, der skulle indsættes mellem Delhi og Paro. DRUK Air var stiftet i 1981.

Vores rejse til landet var besværlig. Flyvning fra København over Frankfurt til Calcutta, her en overnatning og videre næste dag, efter en rundtur i Calcutta fløj vi til Badogra. Efter ca. 14 timers kørsel kom vi til tvillingbyen mellem Bhutan og Indien Phuntsholing, her havde vi endnu en overnatning, næste dag skulle vi have vores papirer ordnet hos myndighederne, kontoret mindede mest om et privat hjem. Men tilladelserne fik vi, så vi kunne forlade Indien og rejse ind i Bhutan. Hvorfor rejsen skulle gå den vej, blev jeg aldrig klar over. I 2004 kom der kun ca. 7000 turister til Bhutan.

Vi gik igennem byporten eller landeporten til Bhutan, hvor vores Bhutanske bus var pakeret. En korianer bus uden benplads, man havde yderelig lejet en mindre lastbil, der kørte efter bussen med vores bagagen, den var der ikke plads til i bussen. I lastbilen kunne der være 2 af os fra rejseselskabet, det hjalp en smule på på forholdene i bussen. Det kunne rejseselskabet Marco Polo ikke være bekendt. Men vi fik prøvet hvad det vil sige, at færdes på nord indiske og bhutanske landeveje. Rejsen var ikke særlig godt organiseret, der var hele tiden småting der var iriterende. Og rejselederen og hans samlever var ikke noget at skrive hjem om.   

| Svar

Nyeste kommentarer

24.08 | 11:13

Min far, Ingvar Nordfang var 2. mester på sanatoriet 1948 og 1949,
og vi boede på gården omkring 2 år.
Jeg kan huske at vi besøgte stedet ca 1956

09.06 | 06:54

Hej Tina
Tak for din kommentar den glædede mig meget.

Helge Lund

08.06 | 20:53

Hej Helge & Kirsten
Sikke en fin side,men du mangler et afsnit om det fantastiske arbejde du gjorde da du underviste lømlerne i Rødbyhavn i optimistjolle

05.02 | 10:19

Lieber Herr Lund - was man im Internet alles findet: OE /Vissinggard ist mein dänischer Onkel, Gruß Peter Mommsen